Guide: vælg de rette gardiner til dit hjem

Er du flyttet ind i et nyt hjem? Eller trænger dine gamle gardiner til en udskiftning? Så læs med her. Der findes mange forskellige typer gardiner, og det kan være svært at få overblik over, hvilke der passer bedst til ens hjem. Derfor får du her en guide til at finde de helt rette gardiner, så du slipper for din nysgerrige nabos luren.

Gardiner kan være en dyr udgift, men for mange også en nødvendig udgift. Hvis det er lidt presset med pengene, kan du overveje at søge om kredit

Hvad passer til rummet?

Når du skal vælge dit gardin, er det først og fremmest en god idé at vurdere, hvad der vil passe godt til de enkelte vinduespartier. Et rullegardin vil måske ikke være det mest optimale i et vinduesparti med havedør, og modsat vil et lamelgardin ofte ikke passe så godt til et enkelt vindue.

Derudover er det selvfølgelig vigtigt at tage højde for din egen smag og resten af rummets indretning. Der er mange muligheder, så der er stor chance for at finde en løsning, der passer perfekt til dine behov. F.eks.:

  • Rullegardiner
  • Persienner
  • Gardiner der kan splittes i to
  • Almindelige stofgardiner
  • Lamelgardiner
  • Plisségardiner

Typisk købes gardiner i standardmål, men vinduer og karme er desværre ikke altid lavet i samme standardmål. Derfor kan man, hos langt de fleste gardinfabrikanter, tilpasse gardinerne efter køb ved selv at klippe og skære gardinerne til de specifikke mål. Det er dog også muligt, hos nogle forhandlere, at få gardiner lavet i specialmål – men for et større beløb. Læs mere på compareloans.dkbillige-laan-uden-renter, hvis du har brug for et billigt lån til gardiner produceret efter specialmål.

Mørklægning eller ej?

En anden meget vigtigt faktor ved valget af gardiner er, hvorvidt de skal være mørklægningsgardiner. Der findes mørklægningsmodeller i langt de fleste gardinmodeller. De er typisk lidt dyrere, men kan være en god investering, da det sikrer en bedre nattesøvn. Vær dog opmærksom på, at der ved nogle typer gardiner stadig vil kunne slippe en vis mængde lys ind igennem snor-hullerne og i siderne.